Waarin onderscheid een BGT kaartbeeld zichzelf
Allereerst, de naam BGT staat voor: Basisregistratie Grootschalige Topografie. Dit type kaartbeeld bestaat (niet zoals de meeste kaartbeelden) voornamelijk uit vlakverdeling. Dit wil zeggen dat bijna alles wordt weergegeven door middel van vlakjes en niet zoals gebruikelijk uit lijnen. Daarnaast is het zo dat de BGT gebaseerd is op een schaal die tussen de 1:1 en de 1:10.000 ligt. Hierdoor bevat deze data heel veel detail en is bijvoorbeeld ook een stoep en een fietspad van elkaar te onderscheiden. Ook zijn binnen de BGT verschillende POI’s (Points of Interest) weergegeven waaronder lantaarnpalen, bomen, putten en straatmeubilair.
"BGT kaarten zijn extreem gedetailleerde kaarten"
Plusfunctie van de BGT
Naast de normale functie van de BGT-data is er ook een plusfunctie. Deze functie biedt de mogelijkheid om de iconen (Points of Interest), nog eens verder onder te verdelen. In plaats van de hele groep onder één icoon te plaatsen, kunnen deze weer onderverdeeld worden in meerdere subiconen, zoals: bankjes, prullenbakken en paaltjes. Helaas is de plusfunctie nog niet door heel Nederland beschikbaar. Wilt u weten of uw kaartbeeld te verreiken is met de BGT plusfunctie, klik dan hier.
Het BGT kaartbeeld kan natuurlijk ook verreikt worden met andere kaart data die wij hebben, zoals: postcodedata (6 cijfers), huisnummers of fietsroutes.
Wat kan dit kaartbeeld betekenen?
Het kaartbeeld kan op meerdere, verschillende manieren dienen. Zo kan het beter inzicht bieden in verkeerssituaties maar bijvoorbeeld ook bij het bouwen van nieuwe woonwijken of wegen. Door het kaartbeeld ook nog eens te verreiken met een AHN hoogtemodel kan er ook een duidelijk beeld gevormd worden van hoe hoog de ligging van een wegdeel of pand is.
Een kaart laten samenstellen?
Heeft u een gebied dat in kaart gebracht moet worden? We kunnen deze op extreem hoog niveau van zeer veel detail voorzien. Aan de hand van het gebied wordt er bepaald hoe groot de kaart wordt en het daarbij behorende detailniveau. De drie elementen die een kaart maken;
gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding. Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.