Wat is een informatieve kaart?
Een geval apart, of toch niet helemaal? Zijn alle kaarten niet informatief? Het merendeel van de kaarten zijn inderdaad puur informatief, met uitzondering van enkel puur decoratieve kaarten. Dus waarom toch deze categorie? Hier vallen alle kaarten onder die niet per sé onder te verdelen zijn, maar wel degelijk informatie tonen. Een voorbeeld hiervan is een kaart gemaakt voor RWE: energieleverancier.
“De hoofdzakelijke informatie staat op één alle overige kaartelementen zijn secundair”
Energie in beeld
In deze kaart zijn alle hoogspanningsmasten en kabels in beeld gebracht. Met heldere kleuren is geprobeerd deze op een zo helder mogelijke manier weer te geven. Deze zijn ingekleurd aan de hand van de hoeveelheid spanning die deze leidingen vervoeren.
Met de metro
Een ander voorbeeld van een informatieve kaart is bijvoorbeeld een metroplattegrond. Niet helemaal op zijn plek binnen de categorie ‘Routekaarten’, maar wel helemaal op zijn plaats binnen de informatieve kaarten. De metrokaart heeft als voornaamste doel de gebruiker te informeren, hierdoor wijkt de getrouwe vorm af.
Data in overvloed
GIS data (Geografisch Informatie Systeem) is er in overvloed, en heeft daarbij veel informatie voorhanden. Al deze informatie kunnen wij vanuit GIS-software transformeren naar vector- of rasterbestanden die zodanig bewerkt kunnen worden dat het eindproduct uiteindelijk een mooie kaart wordt. Een informatieve kaart kan ook zeer divers zijn. Voorop staat echter dat de weergave van het onderwerp duidelijk moet zijn. Bijkomstige informatie zoals een gedetailleerde ondergrond wordt dan weggedrukt of zelfs helemaal niet weergegeven.
Een kaart laten samenstellen?
Een kaart laten samenstellen is heel eenvoudig. Ons team is in staat om alle wensen volledig op te nemen in een informatieve kaart. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie.